MANIFEST

Davant la greu malaltia que pateix el nostre veí José Ángel Biguri:

Des de la plataforma BIGURI ASKATU demanem la immediata alliberació del pres d’Aiara José Ángel Biguri.

Empresonat a la presó de Martutene, Biguri pateix una malaltia greu, de la qual va ser intervingut quirúrgicament a un hospital de Donosti fa pocs dies.

Tanmateix, volem recordar que Biguri està empresonat des de setembre de 1989, és a dir, fa més de 22 anys que és pres, sempre dispersat per distintes presons de l’Estat espanyol, distanciat a més de 600 km de casa. Ha complert la totalitat de la condemna, i es troba en presó sota l’aplicació de la doctrina 197/2006, que suposa Cadena Perpètua.

Per aquest motiu, exigim que l’alliberin immediatament; al igual que la de tots els presoners polítics bascos amb malalties greus e incurables.

La política penitenciària hauria de passar immediatament dels termes de utilització i repressió a termes de resolució democràtica. Per tant, considerem que és imprescindible acabar amb la dispersió, posar en llibertat als presos malalts i acabar amb la aplicació de la Cadena Perpètua que suposa la doctrina 197/2006 i el final de les situacions de soledat, aïllament i atacs a la presó.

Emplacem als responsables de la política penitenciària vigent a donar passes en la direcció que marca la majoria de la societat basca: el final de la política penitenciaria, el respecte dels drets de les persones empresonades i la consolidació d’un escenari en el que totes les persones siguin respectades.

GAIXO LARRIAK / BIGURI ASKATU PLATAFORMA 

Advertisements